Ruska ombudsmanka posetila Krasnoščekova: Njegovo stanje stabilno (video)

© Sputnik / Miloš ĆurčinTatjana Moskaljkova u poseti VMA
Tatjana Moskaljkova u poseti VMA - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska ombudsmanka Tatjana Moskaljkova, koja boravi u poseti Srbiji, posetila je prebijenog ruskog državljanina i pripadnika UN na Kosovu Mihaila Krasnoščekova, koji se trenutno nalazi na Vojnomedicinskoj akademiji na lečenju, i tom prilikom izjavila da cela Rusija prati njegovo zdravstveno stanje.

„Svi pomno pratimo kako je Vaše stanje, nadamo se da ćete uskoro u potpunosti ozdraviti“, rekla je Moskaljkova Krasnoščekovu i poželela mu brzi oporavak.

Tatjana Moskaljkova - Sputnik Srbija
Ruska ombudsmanka o prebijanju Krasnoščekova: Pokrenuli smo krivični postupak

Ona je istakla i da je prebijanjem Krasnoščekova bačen izazov Ujedinjenim nacijama, ali i Rusiji, te da se nada da će istraga biti objektivna kako bi se prikupili svi dokazi i kako bi odgovorni bili privedeni pravdi.

Moskaljkova namerava i da se lično obrati komesarki Saveta Evrope za ljudska prava Dunji Mijatović kako bi sve nadležne institucije dale „adekvatnu ocenu minulih dešavanja“.

Sa svoje strane Krasnoščekov je ocenio da je napadom na njega samoproglašeno Kosovo diskreditovalo celokupnu misiju UN.

On je dodao i da se već danas oseća bolje zahvaljujući naporima srpskih doktora, ali da nije siguran da li će nakon oporavka moći da se vrati svojim obavezama na Kosovu zbog „pitanja politike i bezbednosti“.

„Nažalost, vlasti samoproglašenog Kosova žele da diskredituju pripadnika UN i celokupnu misiju te svetske organizacije“, istakao je.

Istovremeno, načelnik VMA Miroslav Vukosavljević rekao je da je stanje Krasnoščekova stabilno, ali da je još rano govoriti kada će se u potpunosti oporaviti.

Kako je precizirao, hematom koji je nastao nakon udarca se povlači, ali postoje promene na očnom dnu, koje su posledice teške kontuzije i koje nastaju nakon teških povreda tupim predmetima. Vukosavljević se nada da će ishod i te povrede biti dobar i da hirurška intervencija neće biti potrebna.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala