Putin: Nisam ja dežurni gost da me svuda pozivaju

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Vladimir Putin je, govoreći o odsustvu pozivnice na događaje povodom 75. godišnjice iskrcavanja saveznika u Normandiji u Drugom svetskom ratu, izjavio da ni Rusija takođe ne poziva svakog i uvek.

„U vezi sa pozivanjem ili nepozivanjem: ni mi ne pozivamo sve i na svaki događaj, zašto bi mene obavezno svuda pozivali? Nisam ja dežurni gost? Imam dovoljno posla ovde. To uopšte nije problem“, rekao je Putin na sastanku sa urednicima stranih novinskih agencija, komentarišući odsustvo pozivnice u Normandiju.

„Ali ako biste se bavili nekom zaverom, možete zamisliti da su zapadni lideri hteli da ćućore jedan sa drugim pre nego što počnu bilo kakve kontakte sa nama“, dodao je Putin u šali.

Obeležavanje Dana D - Sputnik Srbija
Anketa „Figaroa“: Putin je trebalo da bude na obeležavanju Dana de

Ruski lider je istovremeno naglasio da pitanje poziva nije važno.

„Bitno je nešto drugo: istina o istoriji i užasnoj tragediji koja je zadesila čovečanstvo tokom Drugog svetskog rata. To nikada ne smemo zaboraviti, ne smemo izdavati te događaje i izdati naše pretke, naše očeve i dedove. To ne treba da radimo“, dodao je Putin.

Ranije je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio da francuski poziv na komemoraciju nije inicijalno podrazumevao dolazak zvanične delegacije Moskve na te događaje.

Svetski lideri okupili su se juče u Portsmutu, na jugu Velike Britanije, kako bi obeležili 75. godišnjicu najveće pomorske invazije u istoriji, takozvanog Dana de.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala