Procurio snimak: Pompeo otkrio otkad Amerika „kuva“ u Venecueli

© Sputnik / Sergey Guneev / Uđi u bazu fotografijaDržavni sekretar SAD Majk Pompeo
Državni sekretar SAD Majk Pompeo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Audio-snimak, u kom državni sekretar SAD Majk Pompeo govori o naporima da se ujedini opozicija u Venecueli, navodno je procurio i dostavljen „Vašington postu“.

 

Demonstranti u glavnom gradu Sudana Kartumu 12. aprila 2019. - Sputnik Srbija
Da li će u „afričkoj Venecueli“ buknuti rat

U snimku koji je nastao tokom sastanka Pompea i jevrejskih lidera, američki državni sekretar navodi da se taj zadatak pokazao kao „đavolski teška“ namera, jer su članovi opozicije Venecuele fokusirani na svoje lične interese, umesto na zajednički problem.

Napori da se opozicija ujedini u zajednički front protiv Madura nije pitanje aktuelno „proteklih meseci“, prema navodima Pompa. To se dešava otkad je on postao direktor CIA, odmah nakon Trampove zakletve, prenosi B92.

„Otkad sam postao direktor CIA, to je nešto što je bilo u fokusu onoga što predsednik Donald Tramp pokušava da uradi“, rekao je Pompeo.

„Čim Maduro ode, svi će podići ruke i govoriti ’Uzmite mene, ja sam sledeći predsednik Venecuele‘. To je više od 40 ljudi koji veruju da su oni zakoniti naslednici Madura“, navodno izgovara Pompeo.

„On (Maduro) ne veruje Venecuelancima. Ne krivim ga. I ne treba. Oni su kovali zaveru protiv njega. Nažalost, kovali su zaveru protiv sebe“, kaže Majk Pompeo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala