Prištinski poslanici u poseti jugu Srbije, traže pripajanje „Preševske doline“ Kosovu

© Sputnik / Dejan SimićOpština Bujanovac
Opština Bujanovac - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanici kosovske skupštine Arban Abraši i Nait Hasani posetili su Bujanovac i podržali ideju o referendumu o ujedinjenju opština na jugu Srbije — Bujanovca, Preševa i Medveđe — sa Kosovom i Metohijom i uključivanju tog pitanja u pregovore Beograda i Prištine.

„Mi podržavamo volju (albanskih) građana preševske doline iz 1992. i referendum koji izražava zelju za ujedinjenje ’Doline‘ sa Kosovom“, rekao je Nait Hasani iz Demokratske partije Kosova, jedan od poslanika skupštine u Prištini koji su posetili opštine na jugu Srbije.

Abraši, poslanik opozicionog Demokratskog saveza Kosova, odgovarajući na pitanje novinara da li pitanje ujedinjenja tri srpske opštine sa većinskim albanskim stanovništvom treba uvrstiti u pregovore Beograda i Prištine, rekao je da „misli da ne postoji albanski poslanik koji se tome protivi“.

Poslanici više stranaka prištinske skupštine su posetili Medveđu, nakon čega su se u Bujanovcu sastali sa predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca Ragmijem Mustafom i predsednikom Opštine Bujanovac Šaipom Kamberijem.

„Dobili smo podršku za naše zahteve za Kosovo i nadamo se da će skupština Kosova da sledi dalje naše zahteve“, kazao je Mustafa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala