Lakši, udobniji, ubojitiji: Novi „kalašnjikovi“ predstavljeni u Peterburgu

© Sputnik / Olivera IkodinovićPredstavljanje Novih kalašnjikova u Peterburgu
Predstavljanje Novih kalašnjikova u Peterburgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Međunarodni ekonomski forum, koji se ove nedelje održava u Sankt Peterburgu, nije izložba oružja i vojne tehnike, ali je ruski proizvođač oružja „Kalašnjikov“ na tom forumu izložio glavne modele svojih proizvoda — automatske puške, kako one koje su već poznate, tako i najnovije modele.
Krupnokalibernaя snaйperskaя vintovka (KSV) na prezentacii novыh razrabotok koncerna Kalašnikov v ramkah IV Meždunarodnogo voenno-tehničeskogo foruma Armiя-2018 v KVC Patriot - Sputnik Srbija
„Kalašnjikov“ u ekstremnim uslovima (video)

Među njima su dva nova modela AK-12 i AK dvestote serije, među kojima je i novi AK-203. Reč je o puškama koje već koriste Oružane snage i druge bezbednosne strukture Ruske Federacije. One su bile predstavljene na Paradi pobede nad fašizmom 9. maja u Moskvi.

„Automat AK-12 kupila je ruska vojska, a automat AK dvestote serije koristi Rosgvardija. Radi se o modifikovanim automatima ’Kalašnjikova‘, na koje se mogu postaviti moderni nišani. Oni imaju podesiv kundak, dodatnu opremu i modifikacije, koje ga čine lakšim i udobnijim za upotrebu“, rekao je za Sputnjik Vladimir Onokoj, tehnički konsultant kompanije „Kalašnjikov“.

Onokoj ističe da će na predstojećem forumu „Armija 2019“, koji će krajem juna biti održan u Podmoskovlju, „Kalašnjikov“ predstaviti „zanimljive, nove modele“, ali nije želeo da otkrije o kakvim novinama se radi.

© Sputnik / Olivera IkodinovićNovi kalašnjikovi
Lakši, udobniji, ubojitiji: Novi „kalašnjikovi“ predstavljeni u Peterburgu  - Sputnik Srbija
Novi kalašnjikovi

„Biće zanimljivih novina. Novinari i blogeri moći će da pucaju iz njih. Naravno, tu ćemo doneti kompletnu liniju proizvoda i posetioci će moći sve detaljno da pogledaju i upoznaju se sa novitetima“, istakao je Onokoj.

Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu održava se od 1997, a od 2005. godine je pod pokroviteljstvom predsednika Rusije Vladimira Putina. Glavni zadatak foruma je podrška konstruktivnom dijalogu, usmerenom na uspostavljanje i jačanje odnosa između država, poslovnih krugova i kompanija.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala