RT produžio rok za prijave za međunarodnu nagradu „Halid el Hatib“

© Sputnik / Nina Zotina / Uđi u bazu fotografijaŠtand ruske televizije RT na investicionom forumu u Sočiju
Štand ruske televizije RT na investicionom forumu u Sočiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Televizija RT je do 24. juna produžila rok za prijave za učešće u drugom međunarodnom konkursu „Memorijalna nagrada Halid el Hatib“ , koja se svake godine uručuje za najbolje radove u ratnim zonama. Nagrada se dodeljuje u znak sećanja na novinara Halida el Hatiba, koji je poginuo u Siriji dok je radio za RT.

Prijave za nagradu su već podneli novinari iz više od deset zemalja. Međunarodna nagrada „Halid el Hatib“ se dodeljuje u tri kategorije: „Najbolji rad u ratnoj zoni: dugometražni video“, „Najbolji rad iz ratne zone: kratak video“, „Najbolji rad iz ratne zone: tekst“.

„Iako se naša nagrada dodeljuje ratnim izveštačima, ona je pre svega nagrada mira, jer je zadatak dopisnika sa ratišta da prenesu istinu o užasima rata“, izjavila je zamenica glavne urednice RT Ana Belkina.

Prošle godine nagrada je uručena dopisnicima iz Irana i Irske koji su pisali o situaciji u Iraku i Siriji nakon progona terorista DAEŠ-a, a novinarka iz Singapura je dobila nagradu za reportažu o zauzimanju grada Maravija na jugu Filipina od strane terorista.

Žiri koji dodeljuje nagrade čine poznati strani i ruski novinari, među kojima su Irada Zejnalova i Jevgenij Podubni.

Imena ovogodišnjih pobednika će biti objavljena 30. jula, na godišnjicu pogibije 25-godišnjeg novinara Halida el Hatiba.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala