Ivanjica: Poplave uništile 100 kilometara puteva i tri mosta, proradila klizišta

Pratite nas
Šteta u opštini Ivanjici nakon obilnih padavina i poplava je ogromna, a povređenih prema trenutnim informacijama nema, izjavio je pomoćnik predsednika te opštine zadužen za infrastrukturu Ivan Mojsilović.

„Štete na putnoj infrastrukturi su ogromne. Više od 100 kilometara asfaltnih i makadamskih puteva je uništeno. Trenutno ima puteva koji su u prekidu“, rekao je Mojsilović za Tanjug.

Poplave u centralnoj Srbiji: Petoro evakuisanih (video, foto)

U upotrebno stanje još nisu dovedeni opštinski put Grabovica-Bela Crkva i nekategorisani putevi Stara fabrika-Ajdačići-Jendečići, a ima oštećenih puteva i u naselju Luke.

„Mašine su na terenu i pokušavaju da te puteve dovedu u stanje prohodnosti, kako bi deca mogla da idu u školu, a bolesni u dom zdravlja“, dodao je Mojsilović.

Prema preliminarnim podacima, biće potrebno oko 50 miliona dinara da se putevi dovedu u stanje u kojem su bili pre elementarnih nepogoda koje su pogodile delove Srbije.

Mesne zajednice Prilike, Bukovica i Lisa primile su najveće količine padavina i tu je došlo do najvećih oštećenja na putnoj infrastrukturi, a značajna šteta pričinjena je i u mesnim zajednicama Luke i Osonica zbog bujičnih potoka i reka, istakao je Mojsilović i  dodao da je voda odnela tri mosta.

On je naveo da je tokom vremenskih nepogoda 13 mašina izašlo na teren i obavilo veliki deo posla, čime je spasen veći deo mostova i propusnih i pločastih prolaza.

Komisija zadužena za procenu štete na objektima trenutno je na terenu, a i dalje ima lokacija kojima je nemoguće pristupiti, kazao je Mojsilović i napomenuo da ima više od 15 klizišta, koja se aktiviraju i koja zatvaraju deo puta, kao i da su pojedini objekti oštećeni zbog klizišta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala