Voda se povlači sa poplavljenih područja, raste Sava kod Šapca i Beograda

CC0 / Pixabay / Reka Sava
Reka Sava - Sputnik Srbija
Pratite nas
Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je upozorio da će vodostaj na reci Savi danas biti u porastu i da će prevazilaziti granicu redovne odbrane kod Šapca i Beograda. U sktoru MUP-a za vanredne situacije kažu da se reke povlače, ali da predstoji posao da se stvore uslovi da se ljudi vrate kućama.

Tokom jučerašnjeg dana evakuisano je 297 osoba i to je preventivna evakuacija, rekao je zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Boban Stevanović za RTS.

Situacija je različita od slučaja do slučaja, kaže Stevanović i dodaje da je najbitnije da su važni putni pravci prohodni, a utvrđivaće se materijalna šteta.

Poplavljena Ibarska magistrala - Sputnik Srbija
Potopljena Ibarska magistrala (video)

Slušajte savete stručnih lica na terenu“, zaključio je Stevanović.

Vojska Srbije je spremna da na poziv Sektora za vanredne situacije odmah reaguje. 

RHMZ je izdao hidrološko upozorenje u kojem se navodi da će do srede, 5. juna, biti u porastu i vodostaj na Bjelici, Moravici, Skrapežu, Đetinji, Gruži, kao i na gornjem toku Zapadne Morave i Ibru i da će se kretati oko ili iznad upozoravajućih nivoa.

Kako se navodi, vodostaj na Crnci, Lepenici, Lugomiru, Resavi i Belici, kao i na Jadru i Kolubari sa pritokama, biće u umerenom i većem porastu do srede, 5. juna, sa mogućnošću približavanja upozoravajućim nivoima.

U RHMZ upozoravaju da će vodostaji na banatskim vodotocima biti u porastu do 6. juna i da će se na Tamišu i Brzavi kretati iznad granice redovne odbrane od poplava.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala