Lavrov začuđen: Ko to pogrešno savetuje Trampa

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov ocenio je kao „fejk“ saopštenja da je Rusija navodno povukla „svoje ljude“ iz Venecuele i o tome obavestila predsednika SAD Donalda Trampa.

„Za mene je očigledno (da se radi o lažnoj vesti)“, rekao je Lavrov u intervjuu za televiziju RBK, odgovarajući na pitanje da li se ovakve informacije mogu nazvati fejkom.

Komandni centar ruske vojske - Sputnik Srbija
Rusija odgovorila Trampu: Mi nikoga ne informišemo o svojim stručnjacima u Venecueli

„Iznenadio sam se kad sam to pročitao. Mi nikoga nismo obaveštavali. On (Tramp) je izgleda pročitao članak u ’Volstrit džurnalu‘, koji su već prokomentarisali i korporacija ’Rosteh‘ i naše Ministarstvo. Tamo su bile pomenute neke hiljade stručnjaka koji su se sada povukli“, dodao je Lavrov.

On je podsetio da Rusija nikad nije krila da se ruski stručnjaci nalaze u Venecueli u skladu sa ugovorima koji su potpisani pre mnogo godina.

„Navodi se cifra — 95 stručnjaka koji su poslednji put leteli tamo i vršili poslove, u skladu sa našim obavezama iz tih ugovora. Ne znam odakle se pojavila informacija da smo mi ’obavestili‘ Amerikance da povlačimo naše stručnjake (iz Venecuele). Pitam se kakav je kvalitet tih savetnika koji stavljaju informacije na sto predsedniku SAD“, zaključio je ruski ministar.

Ranije je list „Volstrit džurnal“ objavio da je Rusija počela da povlači deo vojnih savetnika iz Venecuele. Pozivajući se na izvor blizak Ministarstvu odbrane Rusije, list je saopštio je da „Rosteh“, koji se bavi obukom lokalnih stručnjaka za korišćenje ruske vojne tehnike, smanjio broj savetnika sa hiljadu na nekoliko desetina.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala