Pjongjang: Smenjeni zvaničnik ponovo u milosti?

© REUTERS / Kyodo/via REUTERSKongres Radničke partije u Pjongjangu, prestonici Severne Koreje, 9. maj 2016.
Kongres Radničke partije u Pjongjangu, prestonici Severne Koreje, 9. maj 2016. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Državni mediji u Severnoj Koreji objavili su fotografije smenjenog glavnog pregovarača te zemlje u razgovorima o nuklearnom naoružanju sa SAD, Kim Jong Čola, kako prisustvuje koncertu u blizini lidera Kim Džong Una.

Centralni trg Kim Il Sunga u Pjongjangu - Sputnik Srbija
Južnokorejski mediji: Severna Koreja pogubila pet funkcionera zbog propalih pregovora sa SAD?
Kim, koji je smenjen jer je propao samit sa Vašingtonom u Hanoju, viđen je kako sedi u istom redu, pet sedišta od severnokorejskog lidera, zajedno sa ostalim visokim zvaničnicima, prenosi AP.

Agencija podseća da je Kim bio glavni pregovarač i pandan američkom državnom sekretaru Majku Pompeu od kada je Kim Džong Un započeo razgovore sa SAD prošle godine. On je putovao u Vašington i sreo se sa Donaldom Trampom dva puta, pre nego što su održana dva samita SAD i Severne Koreje.

Južnokorejski list „Čosun ilbo“ preneo je prošle nedelje izjavu neimenovanog izvora da je Kim Jong Čol osuđen na težak rad i ponovno ideološko obrazovanje, zato što je propao samit sa SAD.

List je takođe izvestio da je visoki izaslanik Kim Hjok Čol, koji je učestvovao u pripremama za samit, pogubljen zajedno sa još četiri zvaničnika iz severnokorejskog Ministarstva spoljnih poslova zato što su, kako se navodi, izdali Kim Džong Una nakon što su ih pridobile SAD.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala