Amfilohije iz Sirije: Oni koji su bombardovali Bosnu i Kosovo, nastavljaju i ovde

© SputnikMitropolit crnogorski-primorski Amfilohije Radović
Mitropolit crnogorski-primorski Amfilohije Radović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, kao i ostali članovi crkvene delegacije koja boravi u Siriji, nisu povređeni u napadu Izraela na tu zemlju.

Izraelsko raketiranje Sirije - Sputnik Srbija
Izraelska vojska objavila snimak svog bombardovanja Sirije
Svetske agencije javljaju da se napad izraelske vojske na jug Sirije dogodio u subotu uveče, a usledio je u znak odmazde zbog dva projektila koja su pala na njihovu teritoriju, a za koje Izraelci tvrde da su ispaljeni iz Sirije.

Mitropolit Amfilohije je u izjavi za „Dan“ iz Sirije kazao da se u gradu gde se nalaze trenutno ne oseća ratna atmosfera koja traje godinama, podsećajući da je napad bio preksinoć, te da su bombe padale okolo, preneo je CDM.

„Nastavlja se ona priča naša iz Bosne i Kosova, oni koji su bombardovali nas i njihovi nastavljaju to svoje delo ovde. Sirijski narod je prastari, među kojima je i Sveti Pavle postao hrišćanin. Inače, ovde u gradu je trenutno mirno, ovde je bio i naš Sveti Sava i tada ga je primio turski paša i toliko mu se dopao da ga je nazvao božjim čovekom. Tako da je ova poseta i deo obeležavanja 800 godina SPC“, kazao je mitropolit Amfilohije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala