„Evo snimka, dosta više s lažima!“ Skandal zbog Trampovih izjava o britanskoj princezi

© AP Photo / Dominic LipinskiMegan Markl i princ Hari
Megan Markl i princ Hari - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp stiže sutra u zvaničnu posetu Velikoj Britaniji, tokom koje će se sastati sa kraljicom Elizabetom Drugom i princom Harijem, ali ne i sa njegovom američkom suprugom Megan Markl, koju je u intervjuu britanskom „Sanu“ nazvao „zločestom“, što je danas negirao i za sve optužio „medije koji objavljuju lažne vesti“.

„Nikada nisam nazvao Megan Markl ’zločestom‘. To su izmislili mediji koji objavljuju lažne vesti!“, poručio je Tramp na ovoj društvenoj mreži.

On je putem Tvitera retorički upitao „Si-En-En“ i „Njujork tajms“ da li će se izviniti zbog ovoga šefu Bele kuće, prenosi Tanjug.

„Sumnjam!“, sâm je sebi odgovorio Tramp.

​Na njegovu objavu reagovao je korisnik Tvitera Volter Šaub, na čijem nalogu piše da je bivši direktor američke državne Kancelarije za etičko ponašanje vlasti, kojoj je zadatak sprečavanje sukoba interesa kod federalnih zvaničnika i službenika.

„Evo snimka na kojem si je nazvao zločestom. Dosta više s lažima!“, tvitovao je Šaub.

On je priložio snimak sa Jutjuba na kojem se čuje razgovor Trampa sa novinarem „Sana“, a koji je prenela američka televizija „Ej-Bi-Si“.

​Bi-Bi-Si je juče preneo da je Tramp u intervjuu britanskom tabloidu bio upitan za kritičke komentare na njegov račun koje je izrekla Megan Markl, Amerikanka koja je udajom za britanskog princa Harija postala vojvotkinja od Saseksa.

Ona je uoči američkih predsedničkih izbora 2016. godine podržala Trampovu rivalku Hilari Klinton i najavljivala da bi mogla da napusti SAD ako Tramp pobedi.

Tramp je, nakon što je saslušao pitanje novinara „Sana“, rekao da nije znao za te njene komentare.

„Šta da kažem? Nisam znao da je zločesta“, naveo je šef Bele kuće.

Bez obzira na to, Tramp je ocenio da će ona biti „veoma dobra“ američka princeza i da je „fino“ to što je ona postala članica britanske kraljevske porodice.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala