Pobedom nad Hrvatima niški košarkaši u finalu turnira u Moskvi

© D. B. / Južne vestiKošarkaši Univerziteta u Nišu
Košarkaši Univerziteta u Nišu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaši Univerziteta u Nišu plasirali su se u finale međunarodnog turnira u Moskvi, čime su osigurali medalju sa ovog takmičenja. U polufinalu su pobedili selekciju iz Hrvatske sa 106:82 (33:21, 21:19, 26:22, 26:20), prenose „Južne vesti“.

Novu pobedu, treću na terenu i četvrtu ukupno, ostvarili su studenti iz Niša pošto su bili bolji od Sveučilišta Sjever iz Varaždina. Osim početnih 2:0 i 5:2, ekipa iz Hrvatske nije imala prednost, a Nišlije su brzo preokrenule i držale rezultat pod kontrolom i povele sa 19:7, a prvu četvrtinu dobile sa 33:21.

Danilo Tasić je sa 20 poena bio najefikasniji u niškom timu, a pratili su ga Ljubomir Čampara sa 18, Stefan Savić sa 17 i Marko Branković sa 14. U timu iz Varaždina Patrik Jambović je dao 23 poena.

U borbi za trofej niški košarkaši će igrati u ponedeljak, 3. juna, protiv boljeg iz duela Rusija 1-Kineski Tajpeh.

Niški Univerzitet predstavljaju studenti Mateja Todorić, Dimitrije Raičević, Ljubomir Čampara, Miroslav Pašajlić, Strahinja Stojačić, Goran Ostojić, Danilo Tasić, Stefan Savić, Stefan Stojiljković i Marko Branković. Stručni štab čine profesori Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Miodrag Kocić i Dragana Berić, kao i trener Marko Cvetković.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala