UN: Još se utvrđuju detalji o napadu na pripadnike Unmika

© AP Photo / Visar KryeziuPripadnici tzv. specijalnih snaga Kosova na severnom delu Kosovo i Metohije
Pripadnici tzv. specijalnih snaga Kosova na severnom delu Kosovo i Metohije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ujedinjene nacije rade na rasvetljavanju detalja incidenta na KiM kada su napadnuti članovi osoblja Unmika, izjavio je zamenik portparola UN Farhan Hak.

Vojno-medicinska akademija u Beogradu danas kasno posle podne - Sputnik Srbija
Ruski član misije UN prebačen na VMA (foto)
„Ono što možemo da kažemo jeste da su dva pripadnika osoblja UN koja su učestvovala u incidentu, jedan Rus, a drugi je sa Kosova, pretrpela povrede i morali su da budu hospitalizovani. Detalji u vezi sa incidentom se još utvrđuju“, kazao je Hak.

„Što se tiče mogućnosti daljeg odgovora, na osnovu onoga što mogu da vidim, specijalni predstavnik je pozvao Kosovo da poštuje imunitet svih pripadnika UN na Kosovu“, dodao je Hak.

Pripadnik Unmika Mihail Krasnoščekov zadobio je teške telesne povrede glave u akciji kosovske policije na severu Kosova i Metohije u utorak, a on je iz KBC u Severnoj Mitrovici prebačen u Beograd na dalje lečenje i hospitalizovan je na VMA.

Glavni tužilac u Kosovskoj Mitrovici Šćikiri Sila podneo je zahtev za ukidanje imuniteta ruskom državljaninu Krasnoščekovu i najavio da će zvanični zahtev uputiti specijalnom predstavniku te misije na KiM Zahiru Taninu.

Unmik je potom saopštio da je upoznat s navodima medija o zvaničnom zahtevu za ukidanje imuniteta, navodeći da će svi zahtevi za ukidanje imuniteta biti prosleđeni u sedište UN, gde će biti razmotreni u skladu sa utvrđenim procedurama svetske organizacije i važećim zakonima i propisima, preneo je Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala