Stefanović: Stanje pune borbene gotovosti i dalje traje

© Ministarstvo odbranePripadnici 63. padobranske brigade GIF1
Pripadnici 63. padobranske brigade GIF1 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vojska i policija su i dalje u stanju pune borbene gotovosti, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je podsetio da je to stanje uvedeno u utorak zbog upada kosovskih specijalaca na sever KiM, a trajaće, ističe ministar, dokle god bude procenjeno da je to potrebno. Takođe, sve posebne i specijalne jedinice MUP-a spremne su da u najkraćem mogućem roku budu angažovane za optimalno izvršenje svih zadataka, rekao je Stefanović za javni servis.

Specijalna brigada Vojske Srbije - Sputnik Srbija
Dramatično na severu KiM, Vojska Srbije u stanju pune borbene gotovosti

Upitan kada bi moglo da bude ukinuto stanje pune borbene gotovosti, rekao je da se svakog dana rade procene i da će ono biti ukinuto ili spušteno kada se stvore uslovi.

Povodom navoda da je akcija na severu KiM bila policijska, Stefanović je upitao gde to policija nokautira žene i decu, lupa automobile i puca iznad građana, baca šok bombe na nenaoružane ljude koji ne pružaju otpor.

„To ne postoji nigde, da policija puca ljudima iznad glava iz automatskog oružja“, rekao je ministar.

Stefanović kaže da su ljudi na Kosmetu uznemireni i da su mu zato cinične izjave da je reč o rutinskoj operaciji koju Srbija treba da podrži.

Ponavlja da se sve dešavalo na način koji ne može da se podvede pod policijsku akciju.

Stefanović je poručio da je situacija složena. Takođe, pita kako da se razgovara sa ljudima koji potpišu neki sporazum, a onda kažu da su se predomislili.

Ističe i da je Beograd zabrinut za Srbe na KiM.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala