Priština dopunjava spisak „nepoželjnih“

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaPriština panorama
Priština panorama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Privremene institucije iz Prištine saopštile su da su sastavile spisak imena ličnosti i zvaničnika, mahom iz Srbije, ali i drugih zemalja, koje ne mogu da uđu ili borave na KiM, prenose prištinski mediji.
Vladimir Čižov - Sputnik Srbija
Ruski diplomata: EU praktično saučesnik u operaciji kosovske policije

Kako se navodi, na podužem spisku „persona non grata“ su premijerka Ana Brnabić, zvaničnici UN i pripadnici osoblja misije UNMIK, uključujući Rusa Mihaila Krasnoščekova, kog je kosovska policija uhapsila pre nekoliko dana u akciji na severu KiM.

Kako su naveli u takozvanom kosovskom ministarstvu spoljnih poslova, na spisku su imena više desetina osoba, pretežno iz Srbije, koji ne mogu da uđu na teritoriju Kosova, prenosi Koha.

Ljiridon Lapaštica, politički savetnik ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija, rekao je da se taj spisak povremeno obnavlja „u zavisnosti od razvoja situacije i ponašanja Beograda i srpskih zvaničnika“, ali da je odnedavno broj „nepoželjnih“ ličnosti povećan.

Na spisku su, kako se navodi u ministarstvu, i Vojislav Šešelj, bivši načelnik Generalštaba VS Ljubiša Diković, kao i ministri odbrane i unutrašnjih poslova Srbije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala