Povređeni ruski službenik proglašen personom non grata na Kosovu

© Foto : Kancelarija za KiMSlužbenik UNMIK-a Mihail Krasnoščekov, koji je pretučen i priveden u akciji kosovske policije, u Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici
Službenik UNMIK-a Mihail Krasnoščekov, koji je pretučen i priveden u akciji kosovske policije, u Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj saopštio je danas da je ruski državljanin Mihail Krasnoščekov, kojeg je pre nekoliko dana uhapsila kosovska policija na severu Kosova, proglašen personom non grata.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Aleksandar Čepurin u poseti Mihailu Krasnoščekovu - Sputnik Srbija
Vučić i Čepurin na VMA sa povređenim ruskim članom misije UN (video, foto)
„Odluka je doneta zbog akcije ruskog državljanina protiv ustavnog poretka Kosova, univerzalnih vrednosti, mira i stabilnosti“, saopštio je Haradinaj, prenosi RTK na srpskom jeziku.

Krasnoščekov, koji je bio angažovan kao međunarodno osoblje u Ujedinjenim nacijama, dobio je nalog da napusti teritoriju Kosova.

Inače, on je od juče na VMA zbog povreda koje su mu kosovski specijalci naneli tokom brutalne akcije hapšenja u utorak na severu Kosova i Metohije.

„Pozivam specijalnog predstavnika generalnog sekretara UN na Kosovu da poštuje ovu odluku“, rekao je Haradinaj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala