Moskva proširuje spisak predstavnika EU kojima zabranjuje ulazak u Rusiju

© AP Photo / Dmitry LovetskyMinistarstvo inostranih poslova Ruske Federacije zgrada panorama RF MID Rusija
Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije zgrada panorama RF MID Rusija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva će proširiti spisak predstavnika zemalja i institucija Evropske unije, kojima je zabranjen ulazak u Rusiju, a njihov broj je izjednačen s brojem ruskih državljana na spisku EU, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putin: Rusija će ukinuti sankcije EU čim Brisel to učini prvi

Ministarstvo je navelo da je u poslednje vreme zabeleženo da je Evropska unija donela niz odluka koje podrazumevaju primenu jednostranih ograničavajućih mera protiv pojedinih ruskih državljana.

U saopštenju je navedeno da su osnova za takve odluke „nedokazane, a povremeno i apsurdne optužbe na račun ruskih državljana“.

Ministarstvo je saopštilo da je Moskva u više navrata upozoravala EU da ne koristi instrument jednostranih sankcija koji je protivan međunarodnom pravu. 

„Povodom odluka EU otvoreno smo saopštili da Rusija zadržava pravo na srazmeran odgovor. U vezi s tim ruska strana je donela odluku da proširi spisak predstavnika zemalja-članica i institucija EU, kojim je zabranjen ulazak na teritoriju Ruske Federacije. Broj imena na ruskom spisku je ujednačen sa spiskom Evropske unije“, naglašeno je u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala