Putin i Erdogan razgovarali o Siriji

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, razgovarali su telefonom o situaciji u Siriji, saopštila je pres-služba Kremlja.

„Održan je telefonski razgovor predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana. Nastavljen je razgovor o situaciji u Siriji“, navodi se u saopštenju.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Erdogan se požalio Putinu: Razgovor o Siriji, ali i o BiH

Predsednici su ukazali na značaj unapređenja zajedničkog rada u Idlibu, uključujući usvajanje mera za neutralizaciju terorističkih grupa.

„Dotaknut je i niz bilateralnih tema, među kojima i saradnja u vojno-tehničkoj oblasti“, dodaje se u saopštenju pres-službe.

Dvojica predsednika takođe su se dogovorila da će održati bilateralni sastanak na marginama samita G20, koji će se 28. i 29. juna održati u Osaki.

Administracija turskog predsednika kasnije je saopštila da je Erdogan tokom telefonskih razgovora sa svojim ruskim kolegom naglasio da sirijske vladine snage treba da prekinu napade na civile u Idlibu kako bi se sprečio povećani rizik migracija ka turskoj granici i prešlo na proces političkog rešavanja situacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala