Mihajlovićeva prokomentarisala novi izveštaj EK o napretku Srbije

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICPotpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novi izveštaj — stare kritike i stare pohvale, kratko je danas prokomentarisala ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije.

Mihajlovićeva je ocenila da je i ovaj, kao i prošlogodišnji izveštaj Evropske komisije, u senci glavnog političkog pitanja, Kosova i Metohije.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Han pokušava da pripremi „nešto“ za Kosovo u julu

„Čini mi se da je izveštaj negde u senci glavnog političkog pitanja, zato što je politika ta koja često određuje budućnosti malih država. Činjenica je da ćemo, dok ne budemo, nadamo se, na kompromisan način rešili pitanje KiM, imati razne vrste kritika“, rekla je Mihajlovićeva novinarima.

Ona je podsetila na to da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio izveštaj o KiM u Skupštini Srbije i da je moglo da se zaključi da će se to pitanje rešavati.

„To nije pitanje ni sadašnjosti, ni prošlosti, to je pitanje budućnosti razvoja Srbije u godinama i decenijama ispred nas“, istakla je ministarka.

Mihajlović kaže da je važno što je EK prepoznala napredak Srbije u ekonomiji, jer je to značajno za našu zemlju.

„Koliko god postojale kritike u drugim oblastima, ne bismo mogli da imamo toliki rast u ekonomiji da nismo ’podigli‘ i druge oblasti“, navodi Mihajlovićeva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala