Objavljen snimak trenutka nesreće na Dunavu: Brodovi se sudarili u mraku između dva mosta

Pratite nas
Najmanje sedam osoba poginulo je sinoć u sudaru dva broda na Dunavu u Budimpešti, dok se za 19 još uvek traga. Kako se vidi na prvom snimku nesreće, rečni kruzer sudario se sa manjim turističkim brodom u blizini zgrade mađarskog parlamenta.

Snimak nesreće, koji je objavio mađarski portal „Blik“, prikazuje gust rečni saobraćaj i trenutak kada su se dva broda sudarila. Nesreća se dogodila između Lančanog i Margaretinog mosta u Budimpešti.

Kako navode mađarski mediji, na manjem turističkom brodu koji je potonuo nakon sudara bili su mahom turisti iz Južne Koreje, a olupina je nađena kod jednog od stubova Margaretinog mosta.

Tragedija u Budimpešti - Sputnik Srbija
Tragedija u Budimpešti: Sudarili se turistički brodovi na Dunavu, ima mrtvih

Kako prenosi MTI, nesreća se dogodila sinoć oko 21.15 nedaleko od zgrade Parlamenta Mađarske, a prilikom sudara jedan od brodova, na kome su bili uglavnom turisti, prevrnuo se i potonuo. Smatra se da je desetine putnika nestalo u Dunavu, prenosi „Blic“.

Noćas do kasno u noć reflektori su tokom potrage osvetljavali površinu Dunava, ali je potraga za preživelima i telima otežana zbog slabe vidljivosti i jakih struja u tom delu reke.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala