Vučić otkrio šta je konačni cilj Prištine

© Tanjug / TANJA VALICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Konačni cilj Prištine je hapšenje komandanta kosovske policije za sever Kosova i Metohije Željka Bojića, upozorio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da Priština jučerašnjim upadom specijalnih jedinica kosovske policije na sever KiM i hapšenjem Srba primorava srpske policajce da budu „gori Albanci od Albanaca“, što, kaže, oni neće biti, te istakao da je im konačni cilj da uhapse komandanta policije za sever KiM.

„Sve što rade, to je da zloupotrebe nešto i pokušaju da od Srbije naprave krivca. Ali, i svemu tome mora da dođe kraj i svim tim njihovim pričama“, rekao je Vučić novinarima nakon obilaska internata Vojne gimnazije u Beogradu.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Nije bilo nikakve kuknjave: Vučić ponosan na reakciju VS nakon podizanja borbene gotovosti

On je ukazao na to da je jučerašnji događaj stota stvar koju su uradili, te podsetio na hapšenje Marka Đurića prošlog marta i upade na sever više puta, tobož, kako kaže, zbog hapšenja ubica Olivera Ivanovića.

„Onda sam u Briselu čuo od albanskih lidera da je to urađeno da bi se neki iselili sa severa Kosova. Oni to ne kriju i to nije nikakva tajna“, poručio je Vučić.

Kako je istakao, svime što su juče uradili, primoravaju srpske policajce na severu da budu gori Albanci od Albanca, što oni, podvlači, neće biti, a sve sa konačnim ciljem da uhapse komandanta policije na severu Željka Bojića.

„Samo da bi sprečili da Srbi budu Srbi, jer Srbin možeš da budeš i da se kucaš jajima sa Haradinajem jedino ako si njegov poslušnik i nemaš nikakve veze sa Beogradom i Srbijom. Kao što su pojedini od nekih njegovih ’kućnih‘ Srba“, rekao je Vučić.

On je pozvao srpski narod na Kosovu i Metohiji na jedinstvo i da se ujedine snažnije nego ikada dosad i da danas pošalju takvu poruku.

„Sve što imam da kažem je da će Srbija sačuvati svoj narod, zaštiti ga i da neće sedeti skrštenih ruku“, poručio je Vučić.

Dodao je i da odavno nema poverenje u ljude koji lažu sedeći sa istim stolom, o ZSO, taksama…

„U Briselu su mi rekli da će takse da budu ukinute za sedam dana. I Albanci i Evropljani. I sad će mnogi Srbi da kažu da sam ja kriv što su me lagali“, rekao je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala