Simić za Sputnjik: Njihove puške i pucnji nas nisu uplašili

© Tanjug / ZORAN ZESTICPoslanik Srpske liste Igor Simić
Poslanik Srpske liste Igor Simić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je danas za Sputnjik da su brutalna akcija i demonstriranje sile kojima je Priština pokušala da zastraši srpski narod pokazale pravo lice Prištine.

„Ono što posebno brine je njihova najava da sa ovakvim provokacijama neće stati, ali i ćutanje zapadnih ambasada u Prištini na otvoreno brutalno nasilje do zuba naoružanih jedinica“, rekao je Simić.

Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije na severu Kosova i Metohije - Sputnik Srbija
„Novosti“: Pronađena poverljiva dokumenta posle upada na sever Kosova

On je dodao da će u 12 časova u centru Kosovske Mitrovice srpski narod pokazati da ga „njihove puške i pucnji nisu uplašili“.

Simić je naglasio i da su Srbi na severu KiM odlučni da zajedno sa svojom državom Srbijom ostanu i opstanu na ovim prostorima.

U Severnoj Mitrovici dan posle brutalne akcije hapšenja u tri opštine na severu Kosova i Metohije naizgled je mirno, a u centru je postavljena bina za protest na kom će Srbi sa severa iskazati revolt zbog načina na koji se Priština odnosi prema srpskoj zajednici.

Protest će, kako je najavljeno, početi u podne, a zakazan je zbog jučerašnje akcije prištinske jedinice ROSU, tokom koje je uhapšeno 28 osoba, od kojih su 23 Srbi.

Prisutan je veliki broj medijskih ekipa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala