Snage ROSU umalo ubile Rusa jer je pričao na srpskom!?

© REUTERS / Laura HasaniPripadnici specijalne jedinice kosovske policije na severu Kosova i Metohije
Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije na severu Kosova i Metohije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Priština je povukla nalog za hapšenje Mihaila Krasnoščekova tek kada je shvatila da je napala službenika Unmika koji je državljanin Ruske Federacije, rekao je za Sputnjik Goran Petronijević.

Krasnoščekov, inače pripadnik Unmika, kojeg su juče brutalno pretukle kosovske policijske snage tokom njihovog upada na sever Kosova, danas će iz bolnice u Severnoj Mitrovici biti prebačen na Vojnomedicinsku akademiju u Beograd.

To je za Sputnjik potvrdio i advokat Goran Petronijević, koji je ovu informaciju dobio od direktora bolnice u Mitrovici Milana Ivanovića.

Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije na severu Kosova i Metohije - Sputnik Srbija
„Novosti“: Pronađena poverljiva dokumenta posle upada na sever Kosova

„On ima frakturu vilice, sumnja se i na neke unutrašnje povrede, i zato je odlučeno da se prebaci na VMA. To je potvrdio i direktor bolnice Ivanović. Šta će biti sa njim dalje, videćemo kada bude smešten na VMA“, kaže Petronijević.

Protiv ruskog državljanina je Priština povukla nalog za hapšenje, kada je videla o kome je reč. A razlog zašto je Krasnoščekov pretučen, prema rečima našeg sagovornika, više je nego strašan.

„Tek kada su ustanovili da je radnik Unmika, a pogotovo kad su čuli da je Rus, uhvatila ih je panika, pa su ga brže-bolje pustili. Inače, to je samo dokaz da su prvo tukli, pa onda pitali ko je! Dakle, on je dobio batine samo zato što je pričao srpski!“, kaže Petronijević.

Inače, za Sputnjik je juče dr Zlatan Elek, zamenik direktora bolnice u Kosovskoj Mitrovici koji se i brinuo o stanju povređenog ruskog državljanina, izjavio da on ima teške telesne povrede jer je više puta udaren kundakom u glavu, što je dovelo do više preloma u predelu glave i lica.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala