Da li je Nostradamus predvideo erupciju američkog vulkana Jeloustoun

© AFP 2023 / Mark Ralston Jelouston, vulkan
Jelouston, vulkan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francuski astrolog Nostradamus, najpoznatiji svetski prorok, spomenuo je u svojim spisima iz 1555. godine „vulkansku vatru“ i zemljotres u „Novom gradu“, koja će se osetiti širom sveta, tvrdi britanski tabloid „Dejli ekspres“. Neki u tome vide najavu katastrofe u SAD.

Teoretičari zavera tumače to kao upozorenje na predstojeću razornu erupciju i zemljotres u Severnoj Americi, tvrdi britanski list.

Jeloustoun - Sputnik Srbija
Zašto je Jeloustoun Ahilova peta Amerike

Novine ukazuju na francuske srednjovekovne astrološke stihove, prenoseći priču o „zemljotresu koji će se posebno odnositi na zapadni deo Novog grada“ sa takvom snagom „koja će se osetiti u zemljama širom sveta“ i „vulkanskom vatrom iz sredine zemlje koja će potresti Novi grad“.

List navodi da „Novi grad“ predstavlja kontinent koji je Kolumbo otkrio malo pre nego što je Nostradamus napisao svoje mračno proročanstvo.

Britanski tabloid objašnjava da globalne tenzije i prirodne katastrofe mogu biti znakovi katastrofe koju je Nostradamus predvideo pre 500 godina.

U članku se takođe ukazuje i na predskazanja nadolazećih krajnjih dana u Bibliji, gde se spominje „ogromna planina, koja je u plamenu bačena u more“ i „trećina mora pretvorena u krv“.

Prema tumačenju koje navodi „Dejli ekspres“, to se takođe može odnositi na Jeloustoun. Ako vulkan proradi, emisije sumpor-dioksida mogle bi da ubiju 87.000 ljudi i učine većinu delova SAD nenastanjivim. Osim toga, to bi moglo da dovede do drastičnih klimatskih promena širom sveta, navodi se u članku.

Međutim, list dodaje da su izgledi za erupciju minimalni, prema podacima Geološkog zavoda Sjedinjenih Država. Oni navode da je čak veća šansa da asteroid pogodi Zemlju i uništi civilizaciju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala