Albanci pretukli ruskog državljanina na Kosovu

© AP Photo / Visar KryeziuPripadnici ROSU na Kosovu I Metohiji - arhivska fotografija
Pripadnici ROSU na Kosovu I Metohiji - arhivska fotografija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u akciji ROSU na severu KiM pretučen i priveden i jedan ruski državljanin — Mihail Krasnoščenkov, radnik administracije Unmika.

Vučić je naveo da su o tome obavestili odgovarajuće ruske organe.

„Pretukli su ga i priveli kako bi se, ako je informacija pouzdana, najverovatnije dodvorili onima koji su celu akciju odobrili“, rekao je Vučić.    

Hašim Tači - Sputnik Srbija
Tači obrazložio hapšenje ruskog državljanina

Vučić je rekao da će Priština verovatno pokušati da predstavi uhapšenog ruskog kao švercera koji je upleten u kriminal.

„Za ruskog državljanina zvanično je reagovao ambasador Rusije Čepurin. Verovatno će u Prištini reći da je i taj Rus neki švercer koji je učestvovao u krimalnim radnjama, pa će to sad na nekom novom Štrahe snimku da nam pokažu“, kazao je Vučić u parlamentu.

Vučić je prethodno rekao da je Hašim Tači potvrdio da su uhapsili ruškog državljanina, kao i da na KiM Albanci hoće da budu "heroji Amerike i pokažu da mogu da rade šta hoće i kako hoće".

Kako je saopštila Ambasada Rusije u Beogradu, administracija srpskog predsednika je Ambasadi predala tu informaciju i trenutno se razjašnjavaju okolnosti incidenta.

Misija UN je potvrdila ambasadi da je njihov radnik uhapšen.

Albanski mediji javljaju da su zvaničnici UNMIK-a posetili svog saradnika,koji se nalazi se u Kosovskoj Mitrovici u bolnici.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala