Povređeni Srbi u Kosovskoj Mitrovici stabilno, ima ih još u Zubnom Potoku

© AP Photo / Visar KryeziuPripadnici tzv. specijalnih snaga Kosova na severnom delu Kosovo i Metohije
Pripadnici tzv. specijalnih snaga Kosova na severnom delu Kosovo i Metohije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dvojica Srba, ranjenih jutros u Zubinom potoku u pucnjavi pripadnika kosovske policije, Boban Janićijević (1976) i Radenko Milovanović (1979), koji su primljeni u KCB Kosovska Mitrovica, stabilno su i van životne opasnosti.

Janićijević je primljen sa otvorenim povredama leve potkolenice, a Milovanović sa zatvorenim povredama desne potkolenice, izjavio je za Tanjug zamenik direktora KCB Kosovska Mitrovica dr Zlatan Elek.

Oba pacijenta su u stabilnom stanju i u toku su dijagnostički procesi, dodao je Elek.

Zastave Evropske unije ispred sedišta EU u Briselu - Sputnik Srbija
Oglasila se i EU: U kontaktu smo i sa Beogradom i sa Prištinom

„Imamo informacije iz Doma zdravlja Zubin Potok da ima dosta građana koji su doživeli lakše telesne povrede i podatke da je načinjena velika materijalna šteta na kućama i objektima u opštini Zubin Potok i na vozilima koja su bila uredno parkirana pored puta“, istakao je Elek.

On je kazao da još nemaju informacije o tačnom broju povređenih prilikom akcije specijalnih jedinica ROSU.

„U više navrata smo pokušali da uspostavimo veze sa opštinom Zubin potok, ali te veze su bile ometane. Ovi pacijenti su povređeni dva-tri sata pre nego što su dovezeni u KCB, jer je postojala opstrukcija od strane specijalnih jedinica ROSU da se oni prevezu do Kliničko-bolničkog centra, pa su morali da budu zbrinuti u Domu zdravlja Zubin Potok, jer je taj pravac bio zatvoren čak i za transport pacijenata“, objasnio je Elek.

On očekuje još pacijenata i naglašava da su svi lekari spremni.

Albanska policija ruši srpsku barikadu - Sputnik Srbija
Specijalci NJSO ruše srpske barikade (video)

„Imamo dovoljno materijala za zbrinjavanje naših pacijenata i eventualno povređenih koji bi trebalo da stignu u Kliničko-bolnički centar“, rekao je Elek i dodao da su dobili informacije i da je bivši pripadnik srpske policije preminuo u Leposaviću od posledica srčanog udara kada je čuo za događaje.

Informacije koje pristižu iz Zubinog Potoka govore da je sedam lica, slučajnih prolaznika, pretučeno i prevedeno i da je načinjena ogromna materijalna šteta. Poslednja informacija je da su se jedinice ROSU povukle iz Zubinog Potoka.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala