Akcija ROSU i južno od Ibra

© AP Photo / Bojan SlavkovicKosovska policija
Kosovska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosovska policija oglasila se i trećim saopštenjem od jutros u vezi sa akcijom koja je i dalje u toku na Severu. Ovog puta, međutim, daju konkretnije informacije da se akcija sprovodi i u sredinama koje su nastanjene većinski albanskim stanovništvom — Srbici, Južnoj Mitrovici i Drenici.

„Tokom današnje policijske akcije, koja je i dalje u toku, uhapšeni su pripadnici kosovske policije srpske, albanske i bošnjačke nacionalnosti.“

„Policijska operacija koja se sprovodi u nekoliko regiona, uključujući Zvečan, Zubin Potok, Leposavić, Severnu i Južnu Mitrovicu, Srbicu i Drenicu, rezultirala je hapšenjem osumnjičenih pripadnika policije različitih nacionalnosti“, navodi se u najnovijem saopštenju kosovske policije.

Dodaje se da su se pored oružanog otpora u Severnoj Mitrovici, pripadnici kosovske policije susreli i sa blokadom puteva, koja je zaustavila prolaz službenih vozila, „zbog čega su bili primorani da koriste neophodna sredstva kako bi uklonili blokadu puteva kako bi nastavili sa operacijom“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala