Pupovac: Postigli smo da nas vide

© Tanjug / ZORAN ZESTICPredsednik Srspkog nacionalnog vijeće u Hrvatksoj Milorad Pupovac
Predsednik Srspkog nacionalnog vijeće u Hrvatksoj Milorad Pupovac - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lista SDSS ostala je ispod praga na izborima za EP u Hrvatskoj, a predsednik stranke i nosilac njene liste na ovim izborima Milorad Pupovac poručio je kako je zadovoljan kampanjom i rezultatima, ocenivši da je SDSS postigao vidljivost koju nije imao, kao i političke ciljeve koje dosad nije uspevao da postigne.

Hina prenosi da je Pupovac kazao da je SDSS ojačao biračko telo uprkos odlasku ljudi iz Hrvatske i smrtnosti, kao i da su na oko 95 odsto biračkih mesta rezultati za SDSS bili bolji nego na evropskim izborima pre pet godina.

Zastava Hrvatske - Sputnik Srbija
Hrvatska: SDSS ispod cenzusa za EP, HDZ pretrpeo poraz

Pupovac je, međutim, upozorio da jačanje krajnje desnice, koja stvara neravnotežu na političkoj sceni u Hrvatskoj, treba da zabrine ostale političke opcije.

„Iako taj proces nije drastičan kao u drugim, nama susednim zemljama, sasvim sigurno nije ohrabrujući i nije takav da ne bi trebalo da bude razlog za zabrinutost svih onih koji smatraju da je politička ravnoteža neophodna za funkcionisanje demokratije“, poručio je Pupovac.

U novom sazivu Evropskog parlamenta naći će se po četiri poslanika vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i vodeće opozicione Socijaldemokratske partije (SDP) Hrvatske, u Brisel se vraća ultradesničarka sa liste Hrvatskih suverenista Ruža Tomašić, poznata po antisrpskim stavovima, koja je osvojila najviše preferencijalnih glasova — 68.882, a po jednog evroposlanika imaće i Nezavisna lista Mislava Kolakušića, Živi zid i Amsterdamska koalicija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala