Kurc: Danas je odlučio parlament, u septembru odlučuje narod

© AP Photo / Michael GruberSebastijan Kurc
Sebastijan Kurc - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc, kojem je parlament danas izglasao nepoverenje, poručio je da promene koje je započeo neće moći da se zaustave.

Hajnc Štrahe i Sebastijan Kurc - Sputnik Srbija
Bosanka srušila austrijsku vladu?
„Danas je odlučio parlament, a u septembru odlučuje narod“, naglasio je Kurc u obraćanju pristalicama posle smene na mestu kancelara.

Kazao je da OVP i on prihvataju današnju demokratsku odluku parlamenta i najavio da će narednih nedelja ta stranka voditi kampanju do izbora da građane uveri u svoje namere i put.

Isto tako, opozicionim partijama je poručio da to što su ga „skinuli“ sa mesta kancelara, ne znači da su uspeli njega da sklone iz politike. Najavio je da će nastaviti da se bori i da mu je cilj kao i njegovoj partiji da radi za dobrobit zemlje i njenih građana, prenosi Tanjug.

U Austriji se u septembru održavaju prevremeni parlamentarni izbori, koji su raspisani nakon raspada koalicije OVP i Slobodarske partije (FPO), čiji je dotadašnji lider Hajnc Kristijan Štrahe obećao navodnoj nećaki jednog ruskog milijardera državne poslove za finansijsku pomoć njegovoj stranci.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala