Tramp pozvao Japance da ulažu u Americi

© AP Photo / Evan VucciDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp je podstakao japanske biznismene da povećaju investicije u Americi i objasnio da će se pozabaviti trgovinskim debalansom između SAD i Japana, kao i da će osigurati pravičnost i uzajamnost.

Tramp je danas stigao u Japan, kako navodi Rojters, na veliku ceremonijalnu posetu, koja treba da pokaže postojanje snažnih veza sa Tokijom i pored sve izraženije trgovinske tenzije između dveju država.

Obratio se grupi biznismena, objasnivši da nikada nije postojalo bolje vreme za investiranje.

Šinzo Abe i Donald Tramp - Sputnik Srbija
Može li Tokio da postane posrednik između Vašingtona i Teherana

Britanska agencija navodi da će premijer Japana Šinzo Abe primiti Trampa na carski banket i obezbediti sedišta u prvom redu za sumo rvački turnir.

Navodi se da se Amerika nalazi usred skupocenog trgovinskog rata sa Kinom, a „zakuvavaju“ se i tenzije sa Japanom i Evropskom unijom.

Očekuje se da Tramp i Abe za vreme samita u ponedeljak razgovaraju o trgovini, ali zvaničnici su skeptični u vezi sa mogućnošću za dogovor.

Tramp će biti prvi strani lider koga će primiti novi japanski car Naruhito, koji je ovog meseca nasledio tron. On je citirao Abea, govoreći da je on počasni gost Japana. „Postoji samo jedan počasni gost“, naglasio je Tramp, preneo je Tanjug.

„Ja sam počasni gost na najvećem događaju koji su oni imali za poslednjih 200 godina“, dodao je Tramp.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala