Kremlj pažljivo prati proces „bregzita“

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaVeliki Kameni most preko reke Moskve i moskovski Kremlj
Veliki Kameni most preko reke Moskve i moskovski Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kremlj sa velikom pažnjom prati procese vezane za „bregzit“ u Velikoj Britaniji, Moskva je zainteresovana za predvidivu i stabilnu Evropsku uniju, izjavio je novinarima portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

On je istakao da za sada nije spreman da objavi reakciju Kremlja na ostavku britanske premijerke Tereze Mej.

„Mi svakako sa velikom pažnjom pratimo proces povezan sa ’bregzitom‘, koji neminovno pogađa i samu Britaniju i situaciju u Evropskoj uniji. To je prvenstveno uslovljeno činjenicom da je Evropska unija naš glavni trgovinsko-ekonomski partner. Zbog toga smo zainteresovani za predvidivog i stabilnog partnera“, istakao je Peskov. 

Britanska premijerka Tereza Mej nakon podnošenja ostavke - Sputnik Srbija
Tereza Mej podnosi ostavku

Mandat Tereze Mej tekao je u teškom periodu bilateralnih odnosa Rusije i Velike Britanije, rekao je on i dodao da je teško setiti se nekih prekretnica povezanih sa doprinosom njihovom razvoju.

Premijerka Velike Britanije Tereza Mej danas je objavila da će podneti ostavku na mesto lidera Konzervativne partije 7 juna. Na ovaj korak prisilili su je članovi njene partije, uključujući i članove vlade, nezadovoljni obnovljenim dogovorom sa Evropskom unijom o „bregzitu“ koji je Mejova predstavila.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala