Odličan odziv za služenje u rezervi

© Foto : Ministarstvo odbraneVojska Srbije
Vojska Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je vojnike na obuci u rezervnom sastavu starije od 30 godina u Prvom centru za obuku u Somboru.

Od ukupnog broja lica koja su u maju ove godine pozvana na obuku u rezervnom sastavu lica starijih od 30 godina, beleži se veći odziv od očekivanog, pa je u Centru u Somboru trenutno na obuci 105 lica, u Drugom centru u Valjevu 93, a u Trećem centru u Leskovcu na obuci je 99 lica.

Aleksandar Vulin u garnizonu Pančevo - Sputnik Srbija
Sputnjik saznaje: Gde ministar Vulin pohađa vojnu obuku

„Svi ti momci su došli ovde da služe svojoj zemlji, usvoje osnovne vojničke veštine i pokažu da vredi dati svoje vreme i svoje angažovanje svojoj zemlji“, izjavio je ministar Vulin tokom obilaska kasarne „Aerodrom“ u Somboru.

Prema njegovim rečima, svi treba da budemo ponosni na ove ljude koji su u svojim tridesetim godinama spremni da napuste svoje porodice, poslove i da usvoje osnovne vojničke veštine, što govori o tome da smo mi vojnički narod koji želi da bude uz svoju zemlju i svoju vojsku.

„Biti u rezervi i služiti svojoj zemlji je nešto što se podrazumeva, što je normalno i što se radi u skoro svakoj zemlji na svetu i Srbija, svakako, nije izuzetak. Mene zaista čini ponosnim ovako visok odziv i izuzetni rezultati ovih momaka i čini me ponosnim što su dobili podršku svojih porodica, podršku iz svojih sredina, što ih više niko ne kritikuje zbog toga, što im se više niko ne smeje i što svi razumeju da je to normalno“, naglasio je ministar Vulin.

Tokom današnjeg obilaska, ministar Vulin je u somborskom Prvom centru za obuku prisustvovao izvođenju nastavnih sadržaja u okviru obuke lica u rezervnom sastavu starijih od 30 godina. Obišao je i pripreme za izvođenje gađanja i razgovarao sa pripadnicima rezervnog sastava koji provode drugu nedelju na obuci, kao i sa starešinama koji izvode obuku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala