Dodik i Čović poručili: Hitno formirati vlast na nivou BiH

© Foto : Srna/ Sanja BjelicaMilorad Dodik i Dragan Čović
Milorad Dodik i Dragan Čović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lideri SNSD-a i HDZ-a BiH, Milorad Dodik i Dragan Čović, poručili su nakon sastanka u Mostaru da je potrebno hitno formirati vlast na nivou BiH.

Dodik je naglasio da HDZ BiH i SNSD, kao i grupacija stranaka oko njih, nemaju nijedno otvoreno pitanje kada je reč o formiranju vlasti, prenosi RTRS.

Milorad Dodik u Mostaru - Sputnik Srbija
„Ja to ne podržavam“: Dodik neće prisustvovati svečanosti povodom primanja BiH u UN

„Mi smo spremni da formalizujemo svaku inicijativu, da formiramo komisiju u parlamentu u vezi sa izborom predsedavajućeg Saveta ministara, da Predsedništvo predloži, ali to nije moguće samo sa nama dvojicom, već je potrebna i bošnjačka strana“, rekao je Dodik nakon sastanka.

On je ocenio da BiH trpi veliku štetu zbog neformiranja vlasti.

„U Evropskoj komisiji rekli su da će nam dati mišljenje o statusu BiH kao kandidata ukoliko se vlast formira do kraja maja. Vidimo da od toga nema ništa, gubimo vreme, ovo je na štetu svih“, istakao je Dodik.

Čović je poručio da hitno i bezuslovno treba uspostaviti vlast na osnovu izjave koju su lideri stranaka dogovorili i u skladu sa dogovorom o raspodeli resora koji je već postignut.

„To je potrebno završiti u narednih 15 do 20 dana, bez daljih uslovljavanja. Ako ide, ide, ako ne ide, onda imamo ozbiljan problem sa funkcionisanjem svih nivoa vlasti u BiH“, rekao je Čović novinarima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala