Vulin: Jednom moramo pokazati da slavljenje ubica Srba u Srbiji nije dozvoljeno

© Sputnik / Dejan SimićMinistar odbrane Aleksandar Vulin na prijemu u ruskoj ambasadi u Beogradu
Ministar odbrane Aleksandar Vulin na prijemu u ruskoj ambasadi u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Aleksandar Vulin pita šta je potrebno tužilaštvu da reaguje u slučaju manifestacije u kojoj će se u Bujanovcu tri dana slaviti Ridvan Ćazimi, komadant OVPBM, terorista i dokazani ubica.
Albanci u Prištini - Sputnik Srbija
Albanci u Bujanovcu tri dana slave teroristu

Vulin podseća da je nedavno zabranjena projekcija filma „Balkanska međa“ u Domu kulture u Bujanovcu i to pod sramnim obrazloženjem da bi se time mogla uznemiriti osećanja Albanaca u Bujanovcu, a sada se u Bujanovcu organizuje slavljenje teroriste i rukovodstvo opštine ne brine da li će Srbi time biti uznemireni.

Komentarišući najavu obeležavanja „Dana kapetana Lešija“ u Bujanovcu, ministar je rekao da je „OVPBM teroristička organizacija, te da niko ko je bio u njoj ne zaslužuje poštovanje“.

Osim toga, Srbija se ni u jednom sporazumu nije obavezala da će se uspomena na ubijene teroriste i raspuštenu, poraženu organizaciju slaviti i obeležavati, navodi ministar odbrane u saopštenju za medije.

„Ne znam šta je potrebno tužilaštvu da reaguje, ali jednom moramo pokazati da slavljenje ubica Srba u Srbiji jednostavo nije dozvoljeno“, zaključuje Vulin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala