Si Đinping: Kina mora da se pripremi za teška vremena

© AP Photo / Ng Han GuanSi Đinping
Si Đinping - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kina mora da se pripremi za teška vremena jer je međunarodna situacija sve složenija, istakao je predsednik Kine Si Đinping u izjavi koju su preneli kineski državni mediji.

Tokom trodnevnog putovanja ove nedelje u južnu pokrajinu Điangsi, kolevku kineske komunističke revolucije, Si je pozvao ljude da nauče lekcije o teškoćama iz prošlosti, preneo je Rojters.

Juan, Kina - Sputnik Srbija
Tri vrste moćnog oružja koja Kina krije za duel sa Amerikom

„Danas, tokom novog ’Dugog marša‘, moramo prevazići različite velike rizike i izazove u zemlji i iz inostranstva“, prenela je Sinhua Sijeve reči koje se odnose na članove Komunističke partije koji su od 1934. do 1936. godine bežali od građanskog rata u udaljenu seosku bazu, odakle su se ponovo grupisali i na kraju preuzeli vlast 1949. godine.

„Naša zemlja je i dalje u periodu važnih strateških mogućnosti za razvoj, ali međunarodna situacija je sve komplikovanija“, istakao je Si.

„Moramo biti svesni dugoročne i složene prirode različitih nepovoljnih faktora u zemlji i inostranstvu i prikladno se pripremiti za razne teške situacije“, napomenuo je predsednik Kine.

On nije detaljno opisao poteškoće sa kojima će se Kina suočiti, niti je direktno pomenuo trgovinski rat ili Sjedinjene Američke Države, navela je agencija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala