Kardinal Puljić o BiH: Zavladao kuknjavitis

© AFP 2023 / ELVIS BARUKCICBosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić
Bosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić, ocenio je da se društvo u BiH ozbiljno razbolelo od takozvanog kuknjavitisa i da čeka da mu drugi rešavaju probleme.
Željka Cvijanović - Sputnik Srbija
Sve je moguće u BiH, pa i da sama odumre (video)

Puljić je u intervjuu za sarajevski „Dnevni avaz“ rekao da se urušila kultura rada i da se društvo razbolelo od javnog mnjenja da treba što manje raditi, a što više imati i trošiti.

„Moramo s tugom reći da je skoro 60 odsto naše zemlje neobrađeno. Ima hleba, samo treba organizovati život, ukloniti kriminal i stvoriti vladavinu pravednih zakona. U ovoj zemlji ima ’dovoljno hleba‘, samo da je više pravednosti i jednakopravnosti, ne bi trebalo iz nje ići. Toliko se kunu da vole ovu zemlju, a gde god mogu, potkradaju je“, rekao je Puljić.

Upitan koji je ključ za bolju, stabilniju, napredniju BiH, zemlju Bošnjaka, Srba i Hrvata, Puljić je rekao da, ako „želimo da ona opstane u svojim dimenzijama i identitetu, onda mora tako da se organizuje da svako može u njoj da se ostvari kao kod kuće“.

Govoreći o situaciji na Balkanu, on je istakao da mediji, u želji da budu što više zanimljivi, prenose zaoštrene situacije koje umaraju javnost, preneo je Tanjug.

„Takođe, u javnosti međunarodnih političkih odnosa zavladala je vrednost interesa, a ne ljudskih prava i čovekovog dostojanstva“, zaključio je Puljić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala