SDSS za jednake Srbe u Hrvatskoj i jednaku Hrvatsku u Evropi

© Foto : SDSS Vukovar/jutjubMilorad Pupovac na konferenciji za medije
Milorad Pupovac na konferenciji za medije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i nosilac stranačke liste na izborima za Evropski parlament Milorad Pupovac poručio je da se ta stranka zalaže za „jednake Srbe u Hrvatskoj i jednaku Hrvatsku u Evropi“.
Miroslav Ćiro Blažević - Sputnik Srbija
„Javljamo da nas je zauvjek napustio...“ Hrvati sahranjuju Ćiru Blaževića

Pupovac je na predizbornom skupu SDSS u Zagrebu rekao da veruje da će ovim izborima napraviti korak više da bi se došlo do onoga što smatraju idealnim — jednakim Srbima u Hrvatskoj, prenosi „Indeks“.

Prema njegovim rečima, treba da bude prekinuto 30 godina nesporazuma u odnosima Evrope i Srba, ističući da to vreme „ni Evropi ni Srbima nije donelo ništa dobro“.

„Evropa je neretko grešila prema Srbima, a Srbi su često grešili prema drugima i prema sebi“, rekao je Pupovac i dodao da predstavljaju „mali deo srpskog naroda koji je ostao da živi u Hrvatskoj“.

„Imate jedinstvenu priliku da budete prvi deo srpskog naroda koji će prekinuti taj nesporazum između njega (srpskog naroda) i Evrope. Ovoj zemlji su potrebne promene“, rekao je Pupovac.

Pupovac je rekao i da je „jugoslovenski antifašizam“ bio „istinska revolucija otpora prema tadašnjem snažnom evropskom fašizmu koji i danas preti Evropi i malim narodima“.

Govoreći o uništavanju plakata SDSS i govoru mržnje na njima, rekao je da su izašli na ove izbore nasuprot onima koji im danas šalju takve poruke, misleći da će se uplašiti i sakriti u „mišju rupu“, preneo je Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala