Kremlj o skandalu zbog videa u Austriji: Rusija nema ništa s tim

© AP Photo / Michael GruberPotpredsednik austrijske vlade Hajnc-Kristijan Štrahe
Potpredsednik austrijske vlade Hajnc-Kristijan Štrahe - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija nema nikakve veze sa skandalom u Austriji u koji je umešan bivši vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe i ne zna ko je snimljen na videu zbog kog je skandal izbio, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Ne mogu nikako da ocenim pojavljivanje ovog videa, jer se to ne odnosi ni na Rusiju, ni na predsednika, ni na Vladu. Ne znamo sa sigurnošću ko je ta žena, da li je Ruskinja ili državljanka Rusije, tako da ta priča nema i ne može imati nikakve veze sa nama“, objasnio je Peskov.

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc - Sputnik Srbija
Kurc: Izbori što pre!

Nedelju dana pre izbora za Evropski parlament, nemački mediji istovremeno su objavili materijale sa tvrdnjom da je Štrahe 2017. godine s navodnom Ruskinjom Aljonom Makarovom razmatrao mogućnost da ona kupi austrijski list „Kronen cajtung“ i da to iskoristi za promociju na parlamentarnim izborima.

Listovi su naveli da je na sastanku bilo reči i o drugim poslovima, preko kojih bi Makarova navodno mogla da dobije pristup državnim ugovorima u zamenu za pomoć Austrijskoj partiji slobode. Vrhovno tužilaštvo Beča saopštilo je da će proveriti taj video-snimak.

List „Velt“ je saopštio da je razgovor čiji su odlomci dospeli u medije trajao punih šest sati, a da se ispostavlja da je takozvana Ruskinja samo mamac, odnosno, da je sastanak koji je snimljen bio samo zamka za političara koji se zalaže za normalizaciju odnosa sa Moskvom i ukidanje antiruskih sankcija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala