Demokrate se ujedinile u „novu“ Demokratsku stranku

© Demokratksa strankalogo
logo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka i „Zajedno za Srbiju“ danas su se ujedinile i postale jedinstveni politički subjekt — Demokratska stranka.

To je saopšteno na skupu u Kombank dvorani, na kojem je predsednik DS-a Zoran Lutovac rekao da će vrata „nove“ Demokratske stranke biti otvorena i za druge partije, udruženja, pokrete i pojedince, kako bi se realizovalo najšire moguće okupljanje, odnosno jaka politička organizacija, koja će se zalagati za demokratske vrednosti, prenosi Tanjug. 

„Ujedinjujemo se danas, mi ovde prisutni, ali otvaramo vrata i svima onima koji žele da se bore sa nama za pravedniju i bolju Srbiju, za solidarnost, slobodu i demokratiju“, naveo je Lutovac.

Na početku skupa pročitan je Proglas o ujedinjenju u kojem se navodi da je potrebno ujedinjenje demokratskih snaga na jasnoj ideološkoj platformi.

U proglasu se navodi da je cilj te stranke borba za evropske vrednosti, vladavinu prava, nezavisno sudstvo, poštovanje zakona, uređen pravni ambijent, dobrosusedske odnose i mir u regionu.

Predsednik „Zajedno za Srbiju“ i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović rekao je da je potrebna snažna DS.

„Sve je u našim rukama, samo treba da se vrati samopouzdanje naciji“, uveren je Zelenović.  

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala