Kampanja koja je uzdrmala region: Ulaze li Srbi u Evropski parlament

© Sputnik / SputnjikSputnjik intervju
Sputnjik intervju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Za nedelju dana više od 400 miliona građana iz 28 članica EU imaće priliku da glasa za svoje predstavnike u Evropskom parlamentu. Tu mogućnost imaće i Srbi sa dvojnim državljanstvom. To je i prilika da neko od predstavnika srpske manjine iz Hrvatske bude izabran za člana Evropskog parlamenta.
Kampanja koja je uzdrmala region: Ulaze li Srbi u Evropski parlament

Samostalna demokratska srpska stranka ima svoju listu na kojoj je kandidat Dejan Jović, profesor zagrebačkog i beogradskog Fakulteta političkih nauka. U emisiji „Sputnjik intervju“ Jović govori o predstojećim izborima za EP, kakve su šanse da Srbi imaju svog predstavnika i koliko su zainteresovani za glasanje? Ko sve može da glasa u Srbiji, gde su glasačka mesta i šta je sve potrebno za izlazak na izbore za Evropski parlament? Da li bi i zašto i Hrvati glasali za listu SDSS? Kako se čuveni hrvatski trener Ćiro Blažević uključio u kampanju SDSS i kako to utiče na javnost u Hrvatskoj i Srbiji?

Govorimo o bilbordima, pretnjama i uvredama, o kampanji manjinske stranke u Hrvatskoj koja je uzdrmala region, o ćiriličnim plakatima širom Hrvatske i brzim reakcijama ekstremista. 

Da li se boji i kako shvata pretnje? Kome je namenjena kampanja „Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj“? Koga će sve zastupati ako uđe u EP? Zašto je kao profesor beogradskog i zagrebačkog fakulteta i politički analitičar odlučio da direktno uđe u politiku i šta misli da može da postigne?

Emisiju uređuje i vodi Aleksandra Stanić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala