Britanija odahnula: Rođenjem četiri gavrana izbegnuta propast kraljevstva

CC0 / Pixabay / Gavran
Gavran - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanski politički establišment je u haosu u očekivanju „bregzita“ i pošto su dani premijerke Tereze Mej po svoj prilici okončani, ali izgleda da su kraljevstvo i londonski Tauer bezbedni od propasti predskazane legendom, pošto su u čuvenoj tvrđavi rođena četiri pileta gavrana, javlja Rojters.

Britanska premijerka Tereza Mej - Sputnik Srbija
Tereza Mej najavila ostavku, trka ko će je zameniti
Agencija podseća da legenda kaže da će kraljevstvo pasti ako šest gavrana napusti skoro hiljadu godina staru tvrđavu, dom kraljevskih dragulja i popularnu turističku atrakciju.

Veruje se da je od vladavine kralja Čarlsa Drugog u 17. veku na tvrđavi zadržana mala grupa ptica da bi bilo sprečeno da se proročanstvo ostvari, a trenutnoj grupi od sedam gavrana sada su se pridružila četiri ptića, saopšteno je iz Tauera.

„Veoma smo zadovoljni što možemo da kažemo da smo dobili četiri divna pileta. To su prvi ptići rođeni u Taueru u poslednjih 30 godina“, izjavio je čuvar Kristofer Skejf, zadužen za gavrane u Tvrđavi.

„Smatramo da bi bila dobra ideja da vidimo da li možemo sami da uzgajamo gavrane u Taueru kako bismo osigurali svoju budućnost, pošto legenda kaže da će se tvrđava pretvoriti u prah i pepeo i da će velika šteta zadesiti kraljevinu ako gavrani odu“, dodao je Skejf, preneo je Tanjug.

On je objasnio da će samo jedno pile biti zadržano u tvrđavi i da će se zvati Džordž ili Džordžina, pošto su ptići rođeni na dan Svetog Džordža, zaštitnika Engleske.

CC0 / Pixabay / Londonska tvrđava, poznati Tauer
Londonska tvrđava, poznati Tauer - Sputnik Srbija
Londonska tvrđava, poznati Tauer
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala