Posle četiri i po sata Petković ušao na sever KiM

© Tanjug / Sava RadovanovićPrelaz Jarinje
Prelaz Jarinje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pomoćniku direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću, nakon četiri i po sata koje je proveo na Jarinju, dopušteno je da uđe na sever pokrajine, gde u selu Kamenici zajedno sa kandidatom Srpske liste Zoranom Todićem treba da učestvuje na tribini pred izbore u nedelju.

Nakon što je stigao u Leposavić, Petković je izjavio novinarima da je bio zaustavljen brutalno na Jarinju, gde je proveo četiri i po sata i to pod izgovorom da su mu potrebni najava i odobrenje takozvanog ministarstva spoljnih poslova nepriznatog Kosova.

„To je apsolutno neistina. Reč je o grubom kršenju sporazuma o slobodi kretanja i drugog sporazuma o zvaničnim posetama, gde moj rang pomoćnika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju ne potpada pod njega“, kazao je Petković.

Istakao je da je njegovo zaustavljanje još jedan u nizu pokazatelja svih pritisaka koji dolaze iz Prištine, pogotovo u vreme izborne kampanje, kako bi se Srbi zastrašili i kako bi se u atmosferi neizvesnosti vodila kampanja.

„To su i pritisci i pokušaji iz Prištine da se na sve načine osujeti pobeda Srpske liste u četiri opštine na KiM. Posle četiri i po sata, a ja sam bio spreman da tamo ostanem koliko god je potrebno, ušao sam na KiM, jer se radi o grubom kršenju sporazuma i oni su na kraju to morali i da priznaju i ovde sam sa našim narodom“, naveo je Petković.

On je još jednom pozvao sve građane na severu KiM da izađu u nedelju na izbore, koje je okarakterisao kao izbore za opstanak srpskog naroda ili protiv opstanka Srba na KiM.

„Zato su izbori još jedna prilika da pozovem sve građane na severu KiM da izađu i glasaju za Srpsku listu, jer samo tako bićemo u prilici da sačuvamo kontinuitet politike Vlade Srbije, predsednika Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića“, rekao je Petković.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala