Gori fabrika nameštaja u Gradišci

© Foto : RTRSFabrika nameštaja „Forte fleks“
Fabrika nameštaja „Forte fleks“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fabriku nameštaja „Forte fleks“ u prigradskom naselju Kozinci u Gradišci u poslepodnevnim časovima zahvatio je požar.

U požaru nema povređenih, javlja RTRS sa lica mesta.

Požar, koji je izbio u 16 sati i 30 minuta, aktivan je i dalje, a na njegovom gašenju angažovani su ljudstvo, sva raspoloživa mehanizacija i vozila Profesionalne vatrogasne jedinice iz Gradiške, kojima posao otežava vetar.

Vlasnik te firme Đurađ Bjelobrk kazao je da je požar izbio nakon što je u 16 časova završeno radno vreme, kada je većina radnika već otišla kućama.

„Još smo nekoliko radnika i ja bili u krugu firme. Primetili smo vatru koja je izbila u pogonu i skladištu za proizvodnju tapaciranog nameštaja“, rekao je Bjelobrk novinarima.

On je dodao da je odmah nakon što je uočio vatru krenuo da ugasi sklopku, ali su to već radnici uradili, te se ne može sumnjati da je požar uzrokovan kvarom elektroinstalacija.

Verovatno je došlo do samozapaljenja, jer se u tom prostoru nalazi dosta materijala, poput piljevine, koji je lako zapaljiv, naveo je Bjelobrk.

On je istakao da je važno da se požar nije proširio na pogon za proizvodnju dušeka, jer se tu nalazi dosta sunđera, a blizu je i kuća u kojoj Bjelobrk živi sa porodicom.

„Šteta je sigurno ogromna, ali je najbitnije da niko nije stradao i da požar nije izbio u toku noći, kada bi intervencija bila otežana“, rekao je Bjelobrk.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala