Jemen: U napadima koalicije ranjeno 56 osoba, među njima dve Ruskinje

© REUTERS / Khaled AbdullahBombardovanje Jemena
Bombardovanje Jemena - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Ministarstva zdravlja Jemena Jusef el Hadiri izjavio je za Sputnjik da je nakon jutarnjih vazdušnih napada arapske koalicije na prestonicu te zemlje Sanu šestoro ljudi poginulo, a da je ranjeno 56 osoba, među kojima su i dve Ruskinje.

„To su uglavnom žene i deca. Mnogi povređeni su prevezeni u bolnicu. Neki od njih su u veoma teškom stanju, o njima brinu lekari“, rekao je predstavnik Ministarstva zdravlja.

On je dodao da ranjene Ruskinje žive u oblasti koja je bombardovana.

„Dve Ruskinje, majka i kćerka, jutros su ranjene prilikom napada arapske koalicije. Geleri su im povredili predeo stomaka i noge“, rekao je El Hadiri.

On je dodao da je tokom napada jedna od njih bila kod kuće, a druga na ulici.

Pobunjenici u Jemenu - Sputnik Srbija
Raketni udar na Jemen, ima mrtvih

Prema saznanjima televizije „Masira“, Ruskinje su radile kao medicinske radnice.

Prethodno je saopšteno da je arapska koalicija bombardovala Sanu, a u napadima je poginulo šest ljudi, dok je na desetine osoba ranjeno.

Vojno-politički sukob vlasti i ustanika Huta iz šiitskog pokreta „Ansar Ala“ u Jemenu traje od 2014. godine. Vlasti od marta 2015. godine podržava vojna koalicija arapskih zemalja predvođena Saudijskom Arabijom.

U Stokholmu u decembru prošle godine sukobljene strane su prvi put posle nekoliko godina sele za pregovarački sto, a taj susret je organizovan pod okriljem Ujedinjenih nacija.

Postignut je niz važnih sporazuma, pre svega o razmeni zarobljenika i prekidu vatre u gradu-luci Hodeidi na Crvenom moru, koji su Huti predali Ujedinjenim nacijama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala