U BiH uhapšeno dvoje Turaka zbog krijumčarenja migranata

© AP Photo / Amel EmricMigranti na granici BiH i Hrvatske
Migranti na granici BiH i Hrvatske - Sputnik Srbija
Pratite nas
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su na području Gradiške uhapsili dvoje državljana Republike Turske zbog postojanja osnovane sumnje da su organizovano sprovodili krijumčarenje migranta.
Migranti - Sputnik Srbija
Švajcarska televizija: Brutalnost hrvatske policije i nezakonita deportacija migranata

Kako navode iz SIPA, osumnjičeni su sinoć u vozilima iznajmljenim od rent-a-kar agencija prevozili 11 krijumčarenih osoba, od kojih je jedno dete, za koje je utvrđeno da su državljani Iraka.

Prilikom realizacije akcije kodnog naziva „Tulip“, policijski službenici SIPA pretresli su osumnjičene osobe, stambene objekte i vozila koja su koristili i otkrili i privremeno oduzeli mobilne telefone, SIM kartice i određenu dokumentaciju, koja može da posluži kao dokaz u daljem krivičnom postupku, prenosi portal „Kliks“.

Prilikom pretresa u jednom od vozila otkriven je i gumeni čamac sa veslima, kojim su osumnjičeni nameravali da prebace krijumčarene osobe preko Save u Hrvatsku, preneo je Tanjug.

„Osumnjičene osobe su privedene u prostorije SIPA i nad njima je započeta kriminalistička obrada, nakon čega će, u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku, u zakonskom roku biti predate u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine“, saopšteno je iz SIPA.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala