Oglasila se Vjerica Radeta: Nemam nameru da idem u Hag

© Tanjug / Tanja ValićPredsednica izvršnog odbora Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta daje izjave novinarima
Predsednica izvršnog odbora Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta daje izjave novinarima - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanica Skupštine Srbije Vjerica Radeta izjavila je danas da ona i njen kolega Petar Jojić nemaju nameru da dobrovoljno idu u Hag.

Ona je navela da ih štiti Ustav Srbije i pravosnažno rešenje Višeg suda u Beogradu u kom piše da nema pravnog osnova za izručivanje.

Sud - ilustracija - Sputnik Srbija
Izdat međunarodni nalog za hapšenje radikala Radete i Jojića

Ona je rekla i da je o odluci Međunarodnog mehanizma i nalogu za njihovo hapšenje saznala iz medija, i dodala da nije njen problem kako će Srbija da reaguje.

Predstavnicima medija u Skupštini, Radeta je rekla i da ne može da veruje da postoji neko ko bi bio u stanju da grubo prekrši Ustav Srbije i pravosnažno rešenje Višeg suda, ali je zaključila da je to svakako pitanje za predstavnike vlasti.

Podsetimo, ranije danas objavljeno je da je sud u Hagu promenio odluku i da je sada odlučeno da se funkcionerima SRS Vjerici Radeti i Petru Jojiću, umesto u Srbiji sudi u Hagu, gde se terete za nepoštovanje suda.

To je odlučio kineski sudija Liu Daćun, koji je poništio prvobitnu odluku kojom je proces Jojiću i Radeti bio ustupljen Srbiji.

Kineski sudija je istovremeno izdao novi nalog za hapšenje dvoje radikala i Srbiji naložio da oni bez odlaganja budu izručeni u Hag.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala