Kremlj: Putin će sa Pompeo i Lavrovom razgovarati o razoružavanju

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovaraće sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom i ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom o Iranu, Siriji, Venecueli, kao i o temama razoružanja, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Pompeo će se danas u Sočiju sastati sa Putinom i Lavrovom.

„Predsednik će primiti gospodina Pompea i ministra Lavrova koji će ga informisati o rezultatima svojih razgovora i rasprava koji će se danas održati u Sočiju. Takođe će biti razmatrana najaktuelnija pitanja, a to su bilateralni odnosi, pitanja stabilnosti Sporazuma o strateškom naoružanju i razoružanju, najaktuelnija regionalna pitanja — Iran, Sirija, Venecuela, denuklearizacije Korejskog poluostrva i druga važna pitanja“, objasnio je Peskov.

Majk Pompeo - Sputnik Srbija
O čemu će pričati Putin i Pompeo

Peskov je, takođe, demantovao navode da današnje aktivnosti ruskog predsednika koje se tiču novog naoružanja predstavljaju nekakav signal Vašingtonu za razgovor o razoružavanju.

„Ne, to nije tako. Znate da se predsednik dva puta godišnje bavi pitanjima vojno-industrijskog kompleksa, čiji je cilj upravo razvoj vojno-industrijskog kompleksa, a ne slanje poruke. To je sve. Tu ne treba praviti neke teorije zavere — to je sve što mogu da kažem“, rekao je Peskov novinarima.

Ranije je saopšteno da će Putin danas pogledati modele naoružanja u centru za ispitivanje Vojno-kosmičkih snaga u Astrahanskoj oblasti.

On je dodao da je Putinov sastanak sa vojno-industrijskim kompleksom planiran „mnogo pre nego što se pojavio ovaj mali prozor u predsednikovom rasporedu“, koji je omogućio da američki državni sekretar Majk Pompeo bude primljen.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala