Pompeo: I dalje ne priznajemo Krim, nadamo se inicijativi Rusije

© Sputnik / Ekaterina Lыzlova / Uđi u bazu fotografijaAmerički državni sekretar Majk Pompeo
Američki državni sekretar Majk Pompeo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki državni sekretar Majk Pompeo rekao je da se nada da će Rusija preuzeti na sebe inicijativu za izlazak iz ćorsokaka kada je reč o rešavanju situacije u Ukrajini.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i američki državni sekretar Majkl Pompeo u Sočiju - Sputnik Srbija
Lavrov i Pompeo tri sata iza zatvorenih vrata: Kako izbeći vojni scenario

„Mi, kao što je rečeno, ne priznajemo rusku aneksiju Krima. Naše sankcije i dalje ostaju na snazi. Želimo da Rusija pruži ruku novom ukrajinskom rukovodstvu kako bi se našao izlaz iz te situacije“, rekao je Pompeo nakon sastanka sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom u Sočiju.

On je, takođe, pozvao ruske vlasti da oslobode članove posade ukrajinskih vojnih brodova koji su krajem novembra prošle godine uhapšeni zbog narušavanja ruske državne granice u Kerčkom moreuzu.
Sergej Lavrov je rekao da se nada da će novo rukovodstvo Ukrajine formulisati novi odnos prema minskom procesu rešavanja krize na jugoistoku te zemlje.

„Što se tiče situacije u Ukrajini, tu postoji i rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija koja je odobrila Minski sporazum i mi očekujemo da će novo ukrajinsko rukovodstvo uspeti da odredi svoj stav o tom sporazumu, oslanjajući se na to da političko rešavanje ukrajinske krize nema alternativu“, rekao je Lavrov. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala