Mediji: Vašington zatražio susret Trampa i Putina

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednici SAD i Rusije, Donald Tramp i Vladimir Putin, rukuju se nakon zajedničke konferencije za medije u Helsinkiju
Predsednici SAD i Rusije, Donald Tramp i Vladimir Putin, rukuju se nakon zajedničke konferencije za medije u Helsinkiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vašington je navodno zatražio da se susret američkog i ruskog predsednika Donalda Trampa i Vladimira Putina održi na marginama predstojećeg samita G20 u Japanu, saopštava list „Komersant“ pozivajući se na neimenovane izvore iz američkog Stejt departmenta.

Sličnu informaciju je objavio i ruski portal „RBK“, uz to da bi pregovori trebalo da budu održani u japanskom gradu Osaka krajem juna.

Prethodno i zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov nije isključio mogućnost susreta Putina i Trampa.

On je takođe rekao i da bi organizacija njihovog potencijalnog susreta mogla biti jedna od tema razgovora tokom posete američkog državnog sekretara Majka Pompea Rusiji.

Poslednji put Putin i Tramp su razgovarali telefonom 3. maja, a tom prilikom su dvojica lidera razgovarala sat i po vremena, dok je njihov poslednji susret održan prošlog jula u Helsinkiju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala